RUM TORTA Neodoljiva poslastica koja se pravi brzo i lako, prste da poližete
Ako želite da napravite tortu ali nemate vremena, imamo predlog za vas. Napravite rum tortu sa keksom, topi se u ustima a gotova je začas.
Potrebno je
Za tortu
- 400 g keksa
- 3 dl mleka
- 4 žumanca
- 200 g prah šećera
- 250 g putera
- 200 g tamne čokolade
- malo ruma
- šaka grožđa
- malo seckanih lešnika
Za dekoraciju
- 4 belanca
- 16 kašika kristal šećera
Priprema
Izlomite keks na krupne komade pa prelijte mleko preko njega. U malo ruma potopite grožđe. Odvojite žumanca od belanca. Otopite puter pa dodajte šećer u prahu i penasto umutite sa žumancima. Smesi dodajte čokoladu istopljenu na pari. Zatim dodajte grožđe, seckane lešnike i na kraju, polako, umešajte keks. Drvenom kašikom sve dobro promešajte, pa rasporedite na tacnu i stavite u frižider da se dobro prohladi i stegne. Umutite belanca i kristal šećer pa premažite preko torte. Pospite narendanom čokoladom ili ukrasite po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)