RUM TORTA Neodoljiva poslastica koja se pravi brzo i lako, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ako želite da napravite tortu ali nemate vremena, imamo predlog za vas. Napravite rum tortu sa keksom, topi se u ustima a gotova je začas.

rum torta
Shutterstock

Potrebno je
Za tortu

  • 400 g keksa 
  • 3 dl mleka
  • 4 žumanca
  • 200 g prah šećera
  • 250 g putera
  • 200 g tamne čokolade
  • malo ruma
  • šaka grožđa
  • malo seckanih lešnika

Za dekoraciju

  • 4 belanca
  • 16 kašika kristal šećera
     

Priprema

Izlomite keks na krupne komade pa prelijte mleko preko njega. U malo ruma potopite grožđe. Odvojite žumanca od belanca. Otopite puter pa dodajte šećer u prahu i penasto umutite sa žumancima. Smesi dodajte čokoladu istopljenu na pari. Zatim dodajte grožđe, seckane lešnike i na kraju, polako, umešajte keks. Drvenom kašikom sve dobro promešajte, pa rasporedite na tacnu i stavite u frižider da se dobro prohladi i stegne. Umutite belanca i kristal šećer pa premažite preko torte. Pospite narendanom čokoladom ili ukrasite po izboru. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading