RUM TORTA Neodoljiva poslastica koja se pravi brzo i lako, prste da poližete
Ako želite da napravite tortu ali nemate vremena, imamo predlog za vas. Napravite rum tortu sa keksom, topi se u ustima a gotova je začas.
Potrebno je
Za tortu
- 400 g keksa
- 3 dl mleka
- 4 žumanca
- 200 g prah šećera
- 250 g putera
- 200 g tamne čokolade
- malo ruma
- šaka grožđa
- malo seckanih lešnika
Za dekoraciju
- 4 belanca
- 16 kašika kristal šećera
Priprema
Izlomite keks na krupne komade pa prelijte mleko preko njega. U malo ruma potopite grožđe. Odvojite žumanca od belanca. Otopite puter pa dodajte šećer u prahu i penasto umutite sa žumancima. Smesi dodajte čokoladu istopljenu na pari. Zatim dodajte grožđe, seckane lešnike i na kraju, polako, umešajte keks. Drvenom kašikom sve dobro promešajte, pa rasporedite na tacnu i stavite u frižider da se dobro prohladi i stegne. Umutite belanca i kristal šećer pa premažite preko torte. Pospite narendanom čokoladom ili ukrasite po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA RUM TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa za sve bitne prilike
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA RUM TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa za sve letnje rođendane
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)