POSNA ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Hrskavih kora i bogatog nadeva, a orasi joj daju posebnu čar
Štrudla sa drugačijim sastojcima, idealna za dane posta na vodi.
Potrebno je
Za kore:
- 350 g brašna
- 1/2 parčeta kvasca
- 3 kašike smeđeg šećera
- 2 dl mlake vode
Za nadev:
- 200 g rendane bundeve
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike smeđeg šećera
- 1/2 pomorandže - kora
Za posipanje:
- 1 kašika smeđeg šećera
Priprema
Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prosejanom brašnu pa zamesite testo. Pustite 20 minuta da naraste. Narendajte bundevu na krupno rende pa dodajte rendanu pomorandžinu koru i šećer. Sve dobro promešajte. Premesite nadošlo testo pa razvijte u oblik pravougaonika. Preko kore rasporedite rendanu bundevu pa pospite mlevenim orasima. Koru savijte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje, prebacite štrudlu. Pecite štrudlu sa bundevom 20 minuta, na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pustite da se prohladi pa je pospite smeđim šećerom. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Baš kao ona iz bakine kuhinje, i dupla mera će biti malo!
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)