POSNA ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Hrskavih kora i bogatog nadeva, a orasi joj daju posebnu čar

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Štrudla sa drugačijim sastojcima, idealna za dane posta na vodi.

posna štrudla sa bundevom i orasima
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 350 g brašna
  • 1/2 parčeta kvasca
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 2 dl mlake vode

Za nadev:

  • 200 g rendane bundeve
  • 150 g mlevenih oraha
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1/2 pomorandže - kora

Za posipanje:

  • 1 kašika smeđeg šećera

Priprema

Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prosejanom brašnu pa zamesite testo. Pustite 20 minuta da naraste. Narendajte bundevu na krupno rende pa dodajte rendanu pomorandžinu koru i šećer. Sve dobro promešajte. Premesite nadošlo testo pa razvijte u oblik pravougaonika. Preko kore rasporedite rendanu bundevu pa pospite mlevenim orasima. Koru savijte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje, prebacite štrudlu. Pecite štrudlu sa bundevom 20 minuta, na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pustite da se prohladi pa je pospite smeđim šećerom. Secite i služite. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading