LIMUN TORTA SA PIŠKOTAMA Čarobna poslastica koja miluje nepca, uzećete parče više
Piškote daju na punoći ukusa, a uspeće svima.
Potrebno je
- 1 pakovanje piškota
- 3 jaja
- 500 ml mleka
- 60 ml belog vina
- 45 ml limunovog soka
- 120 ml vode
- 45 g kukuruznog skroba
- 45 g šećera
- korica jednog limuna
Priprema
Limunov sok, vodu,vino i šećer pomešajte. Piškote na kratko, umačite u mešavinu pa prebacite u okrugli kalup, da pokrijete dno i strane. Mikserom umutite kukuruzni skrob, šećer, jaja i limunovu koricu. Zagrejte mleko pa ga dodajte smesi pa sve zajedno umutite. Preručite u šerpu pa kuvajte na tihoj vatri, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Preko piškota sipajte kremu od limuna, pa poređajte još jedan red namočenih piškota. Tortu stavite u frižider na najmanje 6 sati, da se dobro stegne. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BADEM TORTA Kremasta i jednostavna poslastica skupog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za sve svečane prilike.
BADEM TORTA Poslastica sa pomorandžama koja nestaje sa stola odmah, ukusa koji se pamti
Ako volite voćne poslastice, ovu sa pomorandžama ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)