ČAROBNO TRILEĆE Sa mlevenim keksom i karamelom, još slađe i sočnije od onog klasičnog
Još mekanije i ukusnije, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prelivanje:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 mleka
- 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Za karamel preliv:
- 150 g mlečnih karamela
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, i mleveni keks. Dobro sjedinite sastojke pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Zasebno, u posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa sipajte preko vrele kore. Pustite da se prohladi. Karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i dobro sjedinite. Karamelu prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekoliko sati. Prijatno!
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)