ČAROBNO TRILEĆE Sa mlevenim keksom i karamelom, još slađe i sočnije od onog klasičnog
Još mekanije i ukusnije, najbolje stavite odmah duplu meru.
![trileće sa karamelom i mlevenim keksom](/data/images/2024-02-06/76213_shutterstock-2139362037_f.jpg?timestamp=1707174000)
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prelivanje:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 mleka
- 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Za karamel preliv:
- 150 g mlečnih karamela
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, i mleveni keks. Dobro sjedinite sastojke pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Zasebno, u posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa sipajte preko vrele kore. Pustite da se prohladi. Karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i dobro sjedinite. Karamelu prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekoliko sati. Prijatno!
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)