ČAROBNO TRILEĆE Sa mlevenim keksom i karamelom, još slađe i sočnije od onog klasičnog
Još mekanije i ukusnije, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prelivanje:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 mleka
- 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Za karamel preliv:
- 150 g mlečnih karamela
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, i mleveni keks. Dobro sjedinite sastojke pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Zasebno, u posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa sipajte preko vrele kore. Pustite da se prohladi. Karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i dobro sjedinite. Karamelu prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekoliko sati. Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)