FENOMENALNA BAUNTI TORTA Čarobna poslastica sa kokosom, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
- 200 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Fil:
- 500 ml mleka
- 80 g pšeničnog griza
- 100 g šećera
- 200 g kokosa
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
- 40 g putera
Priprema:
Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama da biste dobili ravnu površinu. U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte da mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi, prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera. Ostavite da se sasvim ohladi.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)