ŠAMPITA Starinska poslastica po bakinom receptu, kremasta i slatka

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Još je bolja od one kupovne, prste da poližete.

posna šampita
Shutterstock

Potrebno je

  • 10 jaja 
  • 1 kg šećera 
  • 14 kašika hladne vode
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 5 kašika ulja 
  • 5 kašika mleka 
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema

Žumanca umutite sa 5 kašika šećera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Pecite u podmazanom plehu. U zasebnoj šerpici na šporetu stavite da se kuva 750 g šećera, sa 14 kašika hladne vode. Nakon što se pojave mehurići, kuvajte još 2 minuta. Umutite 10 belanaca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutite, pa nalijte ključalu vodu i mutite još 5-7 minuta. Na ohlađenu podlogu premažite gotov sneg  od belanaca. Čokoladu otopite na malo ulja pa premažite preko šampite.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading