TURSKI MOKRI KOLAČ Drugačije od svega što ste probali, a gosti će ga obožavati
Sjajan predlog kada vam svrate nenajavljeni gosti.
Za biskvit
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša (od 200 ml) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike kakaoa
Preliv:
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3,5 čaše mleka
- 6 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutite sa šećerom. Sipajte ulje i mleko, mutite da se sjedini. U drugoj činiji pomešajte suve sastojke i dodajte u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešajte kakao i šećer, dodajte ulje i mešajte dok se ne dobije pasta. Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta.
Pečeni kolač okrenite da gore bude donja strana. Kad se prohladi, isecite na kocke i prelijte pripremljenim prelivom. Po želji pospite rendanom čokoladom. Služite uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)