TURSKI MOKRI KOLAČ Drugačije od svega što ste probali, a gosti će ga obožavati

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Sjajan predlog kada vam svrate nenajavljeni gosti.

turski mokri kolač
Shutterstock

Za biskvit

  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune kašike kakaoa

Preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3,5 čaše mleka
  • 6 kašika kakaoa

Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutite sa šećerom. Sipajte ulje i mleko, mutite da se sjedini. U drugoj činiji pomešajte suve sastojke i dodajte u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešajte kakao i šećer, dodajte ulje i mešajte dok se ne dobije pasta. Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta.
Pečeni kolač okrenite da gore bude donja strana. Kad se prohladi, isecite na kocke i prelijte pripremljenim prelivom. Po želji pospite rendanom čokoladom. Služite uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Komentari (0)

Loading