TURSKI MOKRI KOLAČ Drugačije od svega što ste probali, a gosti će ga obožavati
Sjajan predlog kada vam svrate nenajavljeni gosti.
Za biskvit
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša (od 200 ml) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike kakaoa
Preliv:
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3,5 čaše mleka
- 6 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutite sa šećerom. Sipajte ulje i mleko, mutite da se sjedini. U drugoj činiji pomešajte suve sastojke i dodajte u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešajte kakao i šećer, dodajte ulje i mešajte dok se ne dobije pasta. Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta.
Pečeni kolač okrenite da gore bude donja strana. Kad se prohladi, isecite na kocke i prelijte pripremljenim prelivom. Po želji pospite rendanom čokoladom. Služite uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)