PARISKA TORTA Poznata još iz vremena starog Beograda, kremasta i raskošna
Čuvena torta fantastičnog ukusa.
Potrebno je
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 40 g kakao praha
Za fil
- 1.5 l slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 250 g šećera
Priprema:
Belanca sa šećerom umutite pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao. Smesu podelite na dva dela pa preručite u pleh i ispecite 2 kore. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađene kore isecite da dobijete 4 tanke kore. Kuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi i stegne. Pomešajte sa ostatkom šlaga i šećerom. Sjedinite mikserom. Filujte redosledom kora-fil-kora-fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Zadnje treba da vam bude kora. Premažite ostatak fila preko zadnje kore i sa strane torte. Dekorišite po želji. Bon appetit!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)