PARISKA TORTA Poznata još iz vremena starog Beograda, kremasta i raskošna
Čuvena torta fantastičnog ukusa.
Potrebno je
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 40 g kakao praha
Za fil
- 1.5 l slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 250 g šećera
Priprema:
Belanca sa šećerom umutite pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao. Smesu podelite na dva dela pa preručite u pleh i ispecite 2 kore. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađene kore isecite da dobijete 4 tanke kore. Kuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi i stegne. Pomešajte sa ostatkom šlaga i šećerom. Sjedinite mikserom. Filujte redosledom kora-fil-kora-fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Zadnje treba da vam bude kora. Premažite ostatak fila preko zadnje kore i sa strane torte. Dekorišite po želji. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)