PARISKA TORTA Poznata još iz vremena starog Beograda, kremasta i raskošna
Čuvena torta fantastičnog ukusa.
Potrebno je
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 40 g kakao praha
Za fil
- 1.5 l slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 250 g šećera
Priprema:
Belanca sa šećerom umutite pa postepeno dodajte žumanca, brašno i kakao. Smesu podelite na dva dela pa preručite u pleh i ispecite 2 kore. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Prohlađene kore isecite da dobijete 4 tanke kore. Kuvajte 500 ml slatke pavlake, 100 g čokolade i 50 g šećera, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Kad krene da vri, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi i stegne. Pomešajte sa ostatkom šlaga i šećerom. Sjedinite mikserom. Filujte redosledom kora-fil-kora-fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Zadnje treba da vam bude kora. Premažite ostatak fila preko zadnje kore i sa strane torte. Dekorišite po želji. Bon appetit!
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)