SIROVA TORTA OD POMORANDŽE Topi se u ustima, slatkiš koji budi sva čula
Pravi se brzo i lako a raspametiće vas ukusom.
Potrebno je
Kora:
- 2 šolje oraha
- 1 šolja kokosa
- 1 kašika rogača
- 10 urmi
Fil:
- 1-2 šolje indijskih oraha
- 2-3 supene kašike meda
- sok od 3 velike narandže
- narendana kora 1 narandže
- 1/4 šolje kokosovog ulja
Priprema
Stavite u blender orahe, kokos, rogač i urme pa izblendajte, dok ne dobijete kompaktnu smesu. U kalup utisnite dobijenu podlogu. Onda u blender stavite orahe, med i sok od pomorandže i blendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup, pa ostavite bar 2 sata u zamrzivaču, a najbolje preko noći. Prijatno!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)