POSNA KINDER TORTA Slatka fantazija koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Poslastica sa lešnicima i čokoladom savršeno se spaja sa vanilom koja joj daje posebnu čar.
Kinder torta
Sastojci za koru:
- 100 g lešnika
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
i još:
Za čokoladni fil:
- 500 ml vode
- 100 g praška za puding od čokolade
- 10 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 250 g posnog margarina
Za beli fil:
- 500 ml vode
- 10 kašika šećera
- 100 g praška za puding od vanile
- 1 kašika brašna
- 200 g posnog mleka u prahu
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru posnim čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil.
Preko kore na koju ste naneli posni čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte posni keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite posnu čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.
Možda vas zanima:
POSNA KINDER TORTA Raskošna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršeno kremasta.
POSNA KINDER TORTA Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče
Fenomenalna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)