POSNA KINDER TORTA Slatka fantazija koja se topi u ustima, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Poslastica sa lešnicima i čokoladom savršeno se spaja sa vanilom koja joj daje posebnu čar.

posna kinder torta
Shutterstock

Kinder torta
Sastojci za koru:

  • 100 g lešnika
  • 100 g brašna
  • 120 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • kesica praška za pecivo

i još:

  • 400 g posnog čokoladnog krema za premazivanje
  • 500 g posnog keksa
  • 150 ml gaziranog soka
  • Za čokoladni fil:

    • 500 ml vode
    • 100 g praška za puding od čokolade
    • 10 kašika šećera
    • 1 kašika brašna
    • 250 g posnog margarina

    Za beli fil:

    • 500 ml vode
    • 10 kašika šećera
    • 100 g praška za puding od vanile
    • 1 kašika brašna
    • 200 g posnog mleka u prahu
    • 250 g margarina

    Za glazuru:

    • 150 g posne čokolade
    • 3 kašike ulja
    • 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)

    Priprema:
    U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru posnim čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil.
    Preko kore na koju ste naneli posni čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte posni keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite posnu čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.

     

    Možda vas zanima:

    Komentari (0)

    Loading