KOLAČ OD ŠERBETA Zaboravljeni desert raspametiće i one koji ne vole slatko, a posan na vodi
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1 šolja griza
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g seckanih oraha
- šolja šećera
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite šećer sa vodom da dobijete šerbet. U jednu posudu sipajte šerbet, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo, mlevene i seckane orahe. Mikserom umutite pa dodajte još 100 ml šerbeta. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa je ravnomerno rasporedite. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač prelijte ostatkom šerbeta. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
Komentari (0)