VIKTORIJA TORTA Eksplozija ukusa u samo jednom zalogaju, a miriše na nedelju
Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.
Potrebno je
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, veća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
Priprema:
Umutite penasto u mikseru maslac pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)