VIKTORIJA TORTA Eksplozija ukusa u samo jednom zalogaju, a miriše na nedelju

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.

viktorija
Shutterstock

Potrebno je

  • 175 g maslaca, sobne temperature
  • 175 g šećera
  • 3 jaja, veća
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 175 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike slatke pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g džema od jagode ili malina
  • 300 g svežih jagoda

Priprema:
Umutite penasto u mikseru maslac pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading