VIKTORIJA TORTA Eksplozija ukusa u samo jednom zalogaju, a miriše na nedelju
Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.
Potrebno je
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, veća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
Priprema:
Umutite penasto u mikseru maslac pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.
Možda vas zanima:
MONTE TORTA OSVOJIĆE I ONE KOJI NE VOLE SLATKO Po receptu Ilijane Kovačević
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa lešnicima po receptu Ilijane Kovačević iz Banjaluke.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)