ČOKOLADNI ROLAT Slatka fantazija se topi u ustima, a miriše na nedelju
Neodoljivi desert idealan za sve prilike, osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 200 g seckane čokolade (50% kakaoa ili više)
- 70 ml kafe
- 7 velikih jaja
- 200 g šećera
- 240 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- kakao za posipanje
Priprema:
Obložite pleh (oko 35 x 45 cm) pek-papirom. Odvojte žumanca i belanca. Čokoladu pomešajte s kafom pa otopite na pari. Kad se prohladi, umešajte žumanca i šećer i miksajte nekoliko minuta. U drugoj posudi izmiksajte belanca u sneg i lagano umešajte u mešavinu čokolade i žumanca. Smesu rasporedite na pripremljen pleh i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad se prohladi, gornju stranu biskvita pospite kakao prahom, pa okrenite na rešetku i s druge strane skinite pek-papir. Sačekajte da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, premažite je preko biskvita, pažljivo urolajte i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)