BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g mlevenog maka
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) ulja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 3 šoljice (200 ml) vode
- 3 šoljice šećera
- 2 vanilin-šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)