BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 300 g mlevenog maka
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 3 šoljice (200 ml) vode
  • 3 šoljice šećera
  • 2 vanilin-šećera

Priprema: 
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading