POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja,
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera,
- 12 kašika mleka,
- 2 kašike ulja,
- 1 kašika kakaa,
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka,
- 16 kašika šećera,
- 250 g putera,
- 200 g crne čokolade za kuvanje,
- 1 kašika ruma ili arome,
- 1 vanilin šećer,
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore na pola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite 4 korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
MEKANA KAO DUŠA! Recept za savršenu štrudlu sa orasima: Topi se u ustima i nestaje brže nego što mislite
Priprema je jednostavna, rezultat izvanredan, a upozorenje samo jedno
VRHUNSKI STARINSKI RECEPT Carska torta sa orahom i žutim filom, izdašna, kremasta i neodoljiva
Ludi recept idealan za bilo kakav odmor
POSNE PALAČINKE OD 2 SASTOJKA Kuvar otkriva trik zbog kojeg su uvek tanke i mekane!
Omiljene palačinke možete da jedete i tokom posta, a kuvar otkriva trik koji će ih učiniti savršenim.
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
Komentari (0)