SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija

Ivana Pavlović

19:15

Slatki kutak 0

Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.

san sebastijan čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mascarpone sira
  • 200 g kremastog sira
  • 75 g šećera
  • 75 g smeđeg secera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 g brašna

Priprema:

U jednoj posudi umutite sireve i šećere da dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i umutite. Dodajte slatku pavlaku i sjedinite. Zatim dodajte brašno pa sjedinite celu smesu. Izlijte je u kalup obložen pek papirom. Peite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite ga u frižideru preko noći. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading