ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 5 većih jaja
- 4 kašike ulja
- 7 kašika kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 4 ravne kašike kakaoa
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kesice instant kafe, po ukusu
- 1 kesica slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
Priprema:
U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad dobijete kompaktnu smesu, smanjite na srednju brzinu, pa uz neprestano miksanje dodajte žumanca i ulje. Potom malo-pomalo dodajte suve sastojke, pa kad se napravi homogena masa, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 20 minuta. Sačekajte da se prohladi desetak minuta, pa papirom uvijte u rolat. Stavite u frižider da se hladi. U jednoj posudi pomešajte belu čokoladu i umućenu slatku pavlaku. Izvadite iz frižidera koru, odmotajte, pa premažite ovim filom i ponovo urolajte, ovog puta bez papira.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)