BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 230 g putera
- 1 šolja mleka
- ½ šolje šećera
- 2 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Za preliv:
- 1 šolja vode
- 1,5 šolja šećera
- 1 kašika ružine vodice
- pistaći i ružine latice za dekoraciju
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. List kore naborajte kao harmoniku pa ređajte nabrane kore duž pleha. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U posudi otopite puter, prelijte kore pa nastavite da pečete još 10 minuta. Zasebno umutite mleko, šečer, jaja, vanilin ekstrakt. Prelijte pitu pripremljenom smesom. Pecite još pola sata. Na šporetu zagrejte šolju vode sa ružinom vodicom i šećerom pa mešajte 15 minuta. Vruću pitu prelijte zagrejanim prelivom. Dekorišite pistaćima i laticama ruže. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)