MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Fenomenalni desert kao stvoren za proleće
Ako volite mafine, ove sa čokoladom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- pola kesice praška za pecivo
- 200 g borovnica
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Rastopite margarin u mikrotalasnoj ili u rerni. Za to vreme pripremite kalup za mafine, iseckajte jagode i čokoladu. Za pečenje mafina potrebno je da uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. U rastopljen margarin umešajte šećer, vanilin šećer, mleko i jaja. U brašno umešajte prašak za pecivo, so pa spojite sa umućenim tečnim sastojcima. Sipajte smesu u kalupe dopola, poređajte jagode i mrvljenu čokoladu, pa prelijte sa dve kašike testa. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
AKO VOLITE SLATKE MAFINE, OVE SLANE ĆETE OBOŽAVATI Pojedu se u jednom zalogaju!
Svaki zalogaj je gurmanski raj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji samo dobijaju na popularnosti
Ako želite da se zasladite, predlažemo da napravite mafine. Postoje razni recepti, sa različitim sastojcima, mogu da budu i posni i mrsni. Idealni kada vam svrate nenajavljeni gosti, za prazničnu ili slavsku trpezu.
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
AKO VOLITE ČUPAVCE OVE U OBLIKU MAFINA ĆETE OBOŽAVATI Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
Komentari (0)