MAJMUNSKI KOLAČ Fenomenalni desert sa bananama šaljivog naziva koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Savršen spoj kakoa, banana i čokolade gotov začas, a ukućani će stajati u redu za još.
![majmunski kolač](/data/images/2024-06-10/90349_shutterstock-1883493514_f.jpg?timestamp=1717970400)
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašike brašna
- 6 kašike šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca ili margarina
- 4-5 banane
Za dekoraciju:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte sa sokom od pomorandže. U mleko dodajte gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, pa dodajte maslac i banane. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![lava kolač](/data/images/2024-06-21/91623_lava-kolac-1_f.jpg)
LAVA KOLAČ Brzinski desert koji osvaja ukusom,a nestane sa stola u trenu
Uspeće i početnicima, a topi se u ustima.
![trigona](/data/images/2024-06-21/91618_trigona_f.jpg)
TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.
![rendani kolač sa ribizlama](/data/images/2024-06-21/91612_rendani-kolac-sa-ribizlama_f.jpg)
RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša i sočan, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert za prave sladokusce.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![kolač mađarica](/data/images/2024-06-24/91907_shutterstock-2399842627_f.jpg)
MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![torta policajka](/data/images/2024-04-25/85496_shutterstock-1911406543_f.jpg)
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
Komentari (0)