POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 250 g pirinča
- 500 ml vode
- 600 ml biljnog mleka
- 50 g kokosovog brašna
- 1,5 šolja šećera
- cimet
Priprema:
Pirinač sipajte u šerpu pa prelijte vodom. Kuvajte na srednjoj vatri, kad provri, smanjite temperaturu. Onda dodajte biljno mleko i lagano mešajte. Dodajte kokos u šerpu, pa dobro promešajte. Otopite šećer u tiganju, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte u sutlijaš karamelizovan šećer i mešajte još 5 minuta, dok se ne skuva. Servirajte, pospite cimetom ili začinom po želji i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Desert na kome su odrasle generacije, prste da poližete.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
Komentari (0)