KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g šećera
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- 2 kašike soka od pomorandže
- 50 g sira
I još:
- 60 g kristal šećera
- 40 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, maslac, jaje, sok i sir. Zamesite testo pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite pola sata na hladnom mestu. Šećere zasebno pomešajte, a pleh obložite papirom za pečenje. Uzimajte po kašiku testa, pa oblikujte kugle. Onda ih valjajte u mešavinu šećera i ređajte na pleh. Pecite keksiće oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih čuvajte u zatvorenoj posudi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)