KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.

keksići sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 kašike soka od pomorandže
  • 50 g sira

I još:

  • 60 g kristal šećera
  • 40 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, maslac, jaje, sok i sir. Zamesite testo pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite pola sata na hladnom mestu.  Šećere zasebno pomešajte, a pleh obložite papirom za pečenje. Uzimajte po kašiku testa, pa oblikujte kugle. Onda ih valjajte u mešavinu šećera i ređajte na pleh. Pecite keksiće oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.  Ostavite da se prohlade, pa ih čuvajte u zatvorenoj posudi. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading