KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom

Ivana Pavlović

09:00

U sosu sa 0

Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca

kapućino čizkejk
Privatna arhiva
kapućino čizkejk Privatna arhiva
 

Piše: Ivana Pavlović

Ako volite kremaste torte i ukus kafe, ovaj čizkejk ćete obožavati. Nema pečenja, uspeva svima a topi se u ustima. Recept je sa nama podelila Dragana Jović iz Kostolca autorka profila „gaga recepti“ koja već šest godina deli svoj kulinarski talenat sa drugima. Ljubav prema suprugu ju je dovela do toga da zavoli i kuvanje, a porodica joj je najveća podrška.


Kako ste smislili ovaj recept?
Trebala mi je neka brza tortica , bez pečenja kora i kuvanja fila, a da bude neki malo drugačiji ukus. Pošto volim kafu, došla sam na ideju da probam da dodam kapučino jer sam bila sigurna da neće biti nezadovoljavajućeg ukusa. Torta je ispala odlično, tako da sam ponovila pripremu, slikala i podelila na nalogu.

Zašto je ovaj kolač toliko poseban?
Kolač nema jak ukus na kapučino, možda neka blaža verzija tiramisu kolača. Jedini način da znate ukus je da probate, oduzima 15 minuta vremena, a nećete se pokajati.

Da li je moguće napraviti posnu verziju ovog slatkiša?
Jeste, možete da zamenite sastojke sa posnim. Štaviše, prva verzija ove torte koju sam napravila je bila posna. Ukus je potpuno isti. 


Koje je bilo prvo jelo koje ste napravili kao početnik? 
Prvo sto sam spremila bila je pica pita. Ukratko, premažete gotove kore  i ređate isto kao preko testa za picu, urolate i pečete. Bila sam presrećna kao da sam kompletan ručak spremila. 

Koje je vaše omiljeno jelo?
Volim  piletinu na bilo koji način, kao i sva testa, obožavam testo.

Koje jelo ne volite da pravite?
Sve što ne volim da jedem ne volim ni da spremam. Izdvojila bih ribu, nju nikada ne spremam.

Koje je jelo od svih koje ste pravili bilo najzahtevnije i zašto?
Najzahtevniji su bili makaronsi. To su bili neuspeli pokušaji na desetine puta. Pronašla sam recept koji mi je uspeo ali ne bih više volela da pravim.

Da morate da izaberete samo jednu poslasticu od svega što ste pravili, koju biste izabrali kao najposebniju ili kao najveći izazov?
Pored makaronsa, izdvojila bih Pavlovu i beze kore za tortu, od belanaca. Kod njih je potrebno puno strpljenja, znanja, odgovarajuća temperatura, odgovarajuća količina šećera i sreće. A naše bake su puno toga znale da spreme sa njima.

Koju poslasticu biste predložili početnicima u kuhinji, da se jednostavno pravi, a uspeva svima?
Definitivno neke pite sa gotovim korama, baklave, sa time nema promašaja. Može i neka sipana pita. Za početak su to odlični izbori.


Kapučino čizkejk

Sastojci:
400 g mlevenog keksa
125 ml otopljenog margarina ili putera
100 g šećera u prahu
200 ml soka od narandže 
500 ml slatke pavlake
200 g šećera u prahu
400 g krem sira 
2 kremfiksa
2 supene kašike kapučina

Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu. Dodajte otopljeni margarin i sok od narandže, pa lepo izmešajte i ravnomerno u kalup. Umutite čvrsto pavlaku, dodajte krem sir, šećer u prahu i kremfiks. Na kraju, umešajte i kapučino. U kalup preko keksa rasporedite smesu. Dekorišite kapučinom ili belom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading