Ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 1/2 čena belog luka
- 2 šake bosiljka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g badema (originalno ide pinjola)
- par kapi limunovog soka
Priprema
Koristite blender, u njega stavite bademe, pa dobro izblendajte. Onda dodajte beli luk, bosiljak, pa sve opet blenderom sjedinite, pa dodate rendani parmezan. Sve sjedinite pa nalijte maslinovo ulje. Mešajte sve vreme pa sipajte par kapi limunovog soka. Dodajte vašem jelu i uživajte u fenomenalnom ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja
Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja
Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
GRČKA SLADOLED TORTA Nepečena poslastica po receptu blogerke "anina kuhinja"
Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić
MONTE KRISTO SENDVIČ Božanstven izbor za nedeljni doručak, garantujemo da se niko neće buniti
Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima
LJUTI NAMAZ OD CVEKLE I MAJONEZA Pravi gurmanski, može se služiti uz pečenje
Ljuti namaz od cvekle i majoneza se jednostavno pravi, a ukus je pravi gurmanski.
SALATA SA MAKARONAMA I PILETINOM Zasitna, pravi se očas posla, tražićete više!
Priprema se za tili čas i vrlo je zasitna.
Komentari (0)