Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
4 čena belog luka
150 g ulja (ili masti)
6 kašika brašna
suvi biljni začin
Priprema
Meso naliti vodom, dodati 1 kašiku suvog biljnog začina i staviti meso da se kuva. Kada je meso kuvano, izvaditi ga iz supe i iscepkati na končiće, nije dobro seckati ga.
U dubljem tiganju sipati ulje, kad se zagreje dodati 4 čena naseckanog belog luka i malo propržiti, zatim dodati 6 kašika brašna, pa i to propržiti, paziti da brašno ne požuti.
Pomeriti tiganj od vatre, pa polako dodavati iscepkano belo meso. Sve lepo izmešati, da se masa ujednači.
Staviti na vatru i dolivati supu u kojoj se kuvalo meso i mešati, da se dobije gustina, kao za kačamak.
U koliko ne bude dovoljno supe, dodati toplu vodu, probati i dosoliti po ukusu. Pržiti na vatri, dok ulje ne počne da se odvaja od mase. Služi se toplo.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE Piletinu na ovaj način pravićete zauvek
Od sada ćete meso pohovati samo ovako
NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja
Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)