SAVRŠENA ZAPEČENA PILETINA SA KROMPIROM Ukusno jelo koje se brzo spremi

Izvor: Marija Bulić

10:00

U sosu sa 0

Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste

krompir
Shutterstock

ZAPEČENA PILETINA SA KROMPIROM

Ukusno i jednostavno jelo za celu porodicu

SAVRŠENA ZAPEČENA PILETINA SA KROMPIROM Ukusno jelo koje se brzo spremi Shutterstock
 

Sastojci:

2 kg pilećeg filea
8 manjih komada paradajza
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
So i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
Kačkavalj za rendanje
Brašno za uvaljati meso
2 kašike putera

Priprema:

Pileći file isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite, a zatim uvaljajte u brašno.
Na tavi, rastopite puter i ispržite meso dok ne postane zlatno smeđe. Kada je meso gotovo, izvadite ga i stavite sa strane.

Na istoj tavi, dodajte još malo putera i ispržite krompir isečen na kockice dok ne postane mekan i zlatan.
Dodajte iseckani crni i beli luk, papriku i paradajz, pa sve propržite nekoliko minuta.

Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po ukusu i ostavite da se sve krčka nekoliko minuta.
Prebacite smesu u vatrostalnu posudu, dodajte isprženu piletinu i pospite rendanim kačkavaljem.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C i pecite oko 10 minuta dok se kačkavalj ne otopi i dobije lepu zlatnu boju.
Servirajte toplo i uživajte u ovom sočnom i aromatičnom jelu!

Ovo je savršen recept za brzu, ukusnu i zasitnu večeru koju će svi obožavati!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)