Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste

ZAPEČENA PILETINA SA KROMPIROM
Ukusno i jednostavno jelo za celu porodicu
Shutterstock
Sastojci:
2 kg pilećeg filea
8 manjih komada paradajza
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
So i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
Kačkavalj za rendanje
Brašno za uvaljati meso
2 kašike putera
Priprema:
Pileći file isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite, a zatim uvaljajte u brašno.
Na tavi, rastopite puter i ispržite meso dok ne postane zlatno smeđe. Kada je meso gotovo, izvadite ga i stavite sa strane.
Na istoj tavi, dodajte još malo putera i ispržite krompir isečen na kockice dok ne postane mekan i zlatan.
Dodajte iseckani crni i beli luk, papriku i paradajz, pa sve propržite nekoliko minuta.
Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po ukusu i ostavite da se sve krčka nekoliko minuta.
Prebacite smesu u vatrostalnu posudu, dodajte isprženu piletinu i pospite rendanim kačkavaljem.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C i pecite oko 10 minuta dok se kačkavalj ne otopi i dobije lepu zlatnu boju.
Servirajte toplo i uživajte u ovom sočnom i aromatičnom jelu!
Ovo je savršen recept za brzu, ukusnu i zasitnu večeru koju će svi obožavati!
BONUS VIDEO:

SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.

DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju

RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)