Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste
ZAPEČENA PILETINA SA KROMPIROM
Ukusno i jednostavno jelo za celu porodicu
Shutterstock
Sastojci:
2 kg pilećeg filea
8 manjih komada paradajza
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
So i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
Kačkavalj za rendanje
Brašno za uvaljati meso
2 kašike putera
Priprema:
Pileći file isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite, a zatim uvaljajte u brašno.
Na tavi, rastopite puter i ispržite meso dok ne postane zlatno smeđe. Kada je meso gotovo, izvadite ga i stavite sa strane.
Na istoj tavi, dodajte još malo putera i ispržite krompir isečen na kockice dok ne postane mekan i zlatan.
Dodajte iseckani crni i beli luk, papriku i paradajz, pa sve propržite nekoliko minuta.
Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po ukusu i ostavite da se sve krčka nekoliko minuta.
Prebacite smesu u vatrostalnu posudu, dodajte isprženu piletinu i pospite rendanim kačkavaljem.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C i pecite oko 10 minuta dok se kačkavalj ne otopi i dobije lepu zlatnu boju.
Servirajte toplo i uživajte u ovom sočnom i aromatičnom jelu!
Ovo je savršen recept za brzu, ukusnu i zasitnu večeru koju će svi obožavati!
BONUS VIDEO:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)