RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite

Izvor: Marija Bulić

10:00

U sosu sa 0

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Shutterstock

Piroške su jedno od onih jela koje svi vole, toplo, hrskavo i punjeno omiljenim sastojcima.

Bilo da ih punite sirom, šunkom, pečurkama ili kombinacijom svih ovih sastojaka, piroške su savršen izbor za doručak, užinu ili večeru.

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju.

Ako želite da obradujete porodicu ili prijatelje, ovaj recept za domaće punjene piroške će vam sigurno postati omiljeni!

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite Shutterstock
 

Sastojci za testo:

500 g brašna
1 kesica suvog kvasca (ili 20 g svežeg)
250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
1 jaje

Sastojci za fil (po želji):

200 g kačkavalja ili feta sira
200 g šunke ili pečenice
100 g pečuraka (dinstanih)
1 jaje (za premazivanje)
Ulje za prženje (ako ih pržite)

Priprema:

U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta da zapeni.

U činiji pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac, ulje i jaje, pa umesiti glatko testo.
Pokriti testo krpom i ostaviti da naraste oko 45 minuta.

Iseckati šunku i kačkavalj na sitne komadiće ili izgnječiti feta sir.

Pečurke propržiti na malo ulja ako ih koristite.

Nadošlo testo premesiti i razviti ga na pobrašnjenoj površini.

Iseći na pravougaonike ili trouglove, staviti punjenje po želji i preklopiti.
Krajeve dobro pritisnuti viljuškom kako fil ne bi iscurio.

Zagrejati ulje u dubljoj tiganju i pržiti piroške dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Premazati piroške umućenim jajetom i peći u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading