DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
Potrebno je:
- 10-12 kg paradajza
- 600 g šećera
- 200 g soli
- 200 g gustina
- 2 kesice origana
- 5 g konzervansa
- 200 g sirćeta
Napomena:Ako želite da bude gušći kečap, stavite veću količinu gustina.
Priprema
Sameljite paradajz, dobićete 8 l soka. Onda ga sipajte u lonac i kuvajte dok ne uvri do 6l. Zatim dodajte so, šećer, sirće, razmućeni gustin, origano i konzervans. Kuvajte sve dok ne počne da se zgrušnjava. Vruć kečap sipajte u teglice ili staklene flašice. Na kraju zatvorite, okrenite naopako i pustite da se dobro ohladi.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)