DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
Potrebno je:
- 10-12 kg paradajza
- 600 g šećera
- 200 g soli
- 200 g gustina
- 2 kesice origana
- 5 g konzervansa
- 200 g sirćeta
Napomena:Ako želite da bude gušći kečap, stavite veću količinu gustina.
Priprema
Sameljite paradajz, dobićete 8 l soka. Onda ga sipajte u lonac i kuvajte dok ne uvri do 6l. Zatim dodajte so, šećer, sirće, razmućeni gustin, origano i konzervans. Kuvajte sve dok ne počne da se zgrušnjava. Vruć kečap sipajte u teglice ili staklene flašice. Na kraju zatvorite, okrenite naopako i pustite da se dobro ohladi.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)