Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno je
- 5 kg paradajza
- 300 g šećera
- 100 g soli
- 150 g gustina
- 100 ml sirćeta
- malo origana
- 2 g konzervansa
Priprema:
Operite i oljuštite paradajz, pa ga izblendajte u blenderu. U lonac sipajte paradajz i kuvajte, sve dok ne uvri do četiri litra. Umešajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Umešajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte. U sterilisane staklene flaše sipajte vruć kečap. Dobro zatvorite i okrenite flaše naopako. Umotajte i ostavite 48 sati, pa prebacite na hladno.
BEŠAMEL SOS Jedan od specijaliteta francuske kuhinje, a kao stvoren za lazanje i musaku
Tradicionalan francuski sos od putera i brašna dodaće na ukusu svakom jelu.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
Komentari (0)