BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru

Konservirani losos je pravi heroj u kuhinji. Možete brzo napraviti nešto ukusno, a posebno je koristan ako se plašite da kuvate ribu. U ovom slučaju, čuvanje nekoliko konzervi u špajzu znači da možete napraviti ukusne i brze pljeskavice od lososa kad god poželite.
Možda vas zanima:

PILEĆI BURGERI Slasni i aromatični, ukućani će stajati u redu za još
Obrok neodoljivog ukusa pogodan za sve prilike.

BURGERI BEZ MESA Glavni sastojak je ovo povrće, a razlike u ukusu skoro i da nema
Ako vam se jede hamburger ali ne želite da se gojite imamo rešenje za vas. Važno vam je da jelo bude ukusno ali se pitate kakav je to hamburger bez mesa? Mogu li tikvice da zamene meso? U ovom receptu mogu a ukus će vas oduševiti.

ZA VEGETARIJANCE SAVRŠENO Zdrave pljeskavice pravićete stalno jer su ukusne
Proste su za pravljenje.

NAPRAVITE VEĆU KOLIČINU Burgeri od OVOG povrća zasitiće celu porodicu
Ovo je obrok koji ćete stalno spremati.
Mešavina je začinjena suvim bosiljkom, što je savršen dodatak kupljenom pesto sosu koji se namaže na brioche lepinje. Sve što je potrebno je da pomešate, oblikujete i propržite pljeskavice nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju hrskavu koricu. Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru.
Sastojci
- 3 (po 170 g) konzervi lososa, oceđenih
- 1/2 šolje prezli
- 1 veliko jaje
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1 1/2 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 kašičice krupne soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 6 kašika majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike pesto sosa
- 4 lepinje, tostirane
- 1 srednjeg paradajza, isečenog na 4 koluta
- 1 šolja rukole
Priprema:
Prođite viljuškom po lososu dok ne dobijete male komadiće u srednjoj posudi. Dodajte prezlu, jaje, limunov sok, bosiljak, so, biber i 2 kašike majoneza. Oblikujte mešavinu lososa u 4 pljeskavice (prečnika 7,5 cm).
Zagrejte ulje na velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pljeskavice i pržite dok ne postanu zlatno smeđe, oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite ih na tanjir obložen papirom za kuvanje.
U međuvremenu, pomešajte pesto i preostalih 1/4 šolje majoneza u srednjoj posudi.
Namažite pesto mešavinu na gornje i donje delove lepinja. Stavite pljeskavicu od lososa na svaku donju lepinju, zatim dodajte kolut paradajza, rukolu i gornju lepinju.
Bonus video:

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.

SALATA SA CVEKLOM I JABUKAMA Krepi organizam u trenu, a gotova začas
U sočnom spoju sa orasima, ovakvu salatu do sada niste jeli.

HELJDINA KAŠA SA PIRINČEM Zdrava i ukusna, za savršenu užinu
Pravi se lako , a puna vitamina.

BRZI KINOA KEKSIĆI Odlično idu uz šolju kafe ili čaja, a priprema je jednostavna
Savršeni kao brza užina.

KOMPOT OD JABUKA Zdrav i ukusan, krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz suve šljive.
Komentari (0)