STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre
Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...

Beli pasulj sa bebi spanaćem je aromatičan i idealan kao prilog uz glavno jelo.
Možda vas zanima:

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

DODAJTE OVO U PASULJ Umesto nadimanja biće savršenog ukusa
Jednostavan trik koji provereno radi.

SKUVAJTE PASULJ ZA 45 MINUTA Potrebna vam je samo ova namirnica i biće kao kafanski
Biće sočan i slasan, a treba vam 1 namirnica koja vam ne bi pala na pamet.
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 1 velika ljutika, sitno naseckana
- so i biber, po ukusu
- 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 280 g bebi spanaća
- 200 g mirođije, iseckane
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 450 g belog pasulja, oceđenog i ispranog
- sitno narendana kora od 1 limuna
- prepečen hrskavi hleb, za serviranje
Priprema:
Kako biste napravili pasulj na ovaj način rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, prstohvat soli i bibera i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša i ne postane providan, oko 4 minuta. Dodajte beli luk i nastavite da pržite dok ne omekša i ne zamiriše, još oko 1 minut.
Dodajte nekoliko šaka spanaća i pržite često mešajući, dok ne usahne, 1 do 2 minuta. Ponovite dok ne utrošite sav spanać. Umešajte mirođiju, pavlaku za kuvanje, 1 kašičicu soli i biber. Pustite da provri, a zatim nastavite da kuvate dok sos ne postane gladak, oko 2 minuta.
Umešajte pasulj i limunovu koricu dok se dobro ne sjedine, a zatim dinstajte dok se pasulj ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Probajte i začinite solju i biberom. Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom.
Bonus video:

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)