STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre

Izvor: Ana Klikovac

19:01

Zdravi zalogaji 0

Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...

pasulj
Shutterstock

Beli pasulj sa bebi spanaćem je aromatičan i idealan kao prilog uz glavno jelo.

Sastojci:

  • 4 kašike putera
     
  • 1 velika ljutika, sitno naseckana
     
  • so i biber, po ukusu
     
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
     
  • 280 g bebi spanaća
     
  • 200 g mirođije, iseckane
     
  • 120 ml pavlake za kuvanje
     
  • 450 g belog pasulja, oceđenog i ispranog
     
  • sitno narendana kora od 1 limuna
     
  • prepečen hrskavi hleb, za serviranje

Priprema:

Kako biste napravili pasulj na ovaj način rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, prstohvat soli i bibera i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša i ne postane providan, oko 4 minuta. Dodajte beli luk i nastavite da pržite dok ne omekša i ne zamiriše, još oko 1 minut.

Dodajte nekoliko šaka spanaća i pržite često mešajući, dok ne usahne, 1 do 2 minuta. Ponovite dok ne utrošite sav spanać. Umešajte mirođiju, pavlaku za kuvanje, 1 kašičicu soli i biber. Pustite da provri, a zatim nastavite da kuvate dok sos ne postane gladak, oko 2 minuta.

Umešajte pasulj i limunovu koricu dok se dobro ne sjedine, a zatim dinstajte dok se pasulj ne zagreje, još 1 do 2 minuta. Probajte i začinite solju i biberom. Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom. 

 

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading