KAŠA SA KUS KUSOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Zdrava i ukusna, za savršeno jutro

Ivana Pavlović

09:00

Zdravi zalogaji 0

Savršena za vitku liniju, a izuzetnog ukusa.

kaša sa kus kusom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 ml ključale vode
  • 1 litra nezaslađenog biljnog mleka
  • 6 kašika meda ili nektara agave
  • 1 kašika cimeta
  • 500 g kus-kusa
  • 250 g naseckanih suvih višnjica
  • 75 g grubo naseckanih pistaća
  • šaka malina

Priprema:

U jednu posudu sipajte ključalu vodu, pola litre mleka i cimeta i med. Ostavite da proključa na srednjejakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom ugasite vatru i umešajte kus-kus. Poklopite i ostavite da odstoji bar 5 minuta. Dodajte preostalo mleko, višnje i pistaće. Zatim ponovo poklopite pa ostavite bar 2 minuta. Služite kašu uz maline i med.

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading