PILEĆA SALATA SA BORANIJOM ZA VRELE LETNJE DANE Lagana i zasitna, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 150 g pilećih prsa
- 100 g zelene boranije
- 1 pomorandža (sok)
- 1 kašika senfa
- 1 kašika cvetnog meda
- maslinovo ulje
- majčina dušica
- so, biber
Priprema:
Pileća prsa posolite, pobiberite i pospite s malo majčine dušice. Ispržite u tiganju. Kad se ohladi isecite na tanke kriške. Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi. Pomešajte senf i med, dodajte sok od pomorandže, so, biber i maslinovo ulje i mikserom sjedinite u ujednačenu smesu. Pomešajte boraniju sa piletinom i prelijte dresingom. Promešajte i poslužite.
Savet
Skuvanu boraniju odmah ohladite u ledenoj vodi kako bi sačuvala boju.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA PILEĆA SALATA SA CRNIM GROŽĐEM Harmonija između slatkog, slanog i kiselog ukusa
Kremasta i slasna, a može da zameni obrok.
CEZAR SALATA KAO IZ RESTORANA Bićete siti satima, a svaki zalogaj je raj za nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
NAJKREMASTIJA PILEĆA SALATA Savršena za fit liniju, a može da zameni obrok
Slasna i zasitna, bićete oduševljeni.
CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)