KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj

Ana Klikovac

14:02

Zdravi zalogaji 0

Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...

Shutterstock
Shutterstock

Izblendani cvetovi karfiola i pileći bujon sa malo soli služe kao osnova za ovaj kremasti recept za supu, dok se pečeni listovi karfiola koriste kao dekoracija.

Sastojci:

  • 2 ½ šolje pilećeg bujona sa malo soli
     
  • 1 glavica karfiola, isečena na cvetove
     
  • so i mleveni biber
     
  • 8 malih listova karfiola (ili 2 velika, krupno iseckana)
     
  • ¼ kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 230°C. U srednjoj šerpi pomešajte pileći bujon i karfiol; začinite solju i biberom. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu da lagano vri. Poklopite i kuvajte dok karfiol ne omekša, oko 20 minuta. U nekoliko tura ispasirajte karfiol dok ne postane gladak (po potrebi razredite bujonom).

U međuvremenu, na mali pleh stavite listove karfiola pomešane sa uljem; začinite solju i biberom. Pecite dok ne porumene i ne omekšaju, oko 10 minuta. Poslužite kao dekoraciju na supi.

Saveti za kupovinu karfiola:

Izaberite karfiol koji nema ni najmanji trag sumpornog, „prekuvanog kupusa“ mirisa. Glavice treba da budu teške i zbijene. Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza POSNI PASULJ SA PAPRIKOM 🌱 SASTOJCI: 300 g pasulja 2–3 sveže paprike 1 crni luk 2 šargarepe 2 čena belog luka 1 lovorov list 1 kašičica aleve paprike Ulje, so, biber, peršun PRIPREMA: 1. Pasulj operite, nalijte vodom i kuvajte 10 minuta, pa prospite vodu. 2. Ponovo nalijte vodu, dodajte lovorov list i kuvajte dok pasulj ne omekša. 3. Na ulju izdinstajte sitno seckan luk, beli luk i šargarepu. Dodajte alevu papriku. 4. Ubacite svežu papriku na kockice ili kolutove i kratko propržite. 5. Sve dodajte u pasulj i krčkajte još 20 minuta da se ukusi sjedine. 6. Posolite, pobiberite i pospite svežim peršunom. DALI STE ZNALI? SVEŽA PAPRIKA PASULJU DAJE SLATKASTU NOTU I VIŠE VITAMINA – SAVRŠENO ZA POSNE DANE! #mojatrpeza #trpeza #fypシ゚ #foryou #recept ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading