KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Izblendani cvetovi karfiola i pileći bujon sa malo soli služe kao osnova za ovaj kremasti recept za supu, dok se pečeni listovi karfiola koriste kao dekoracija.
Sastojci:
- 2 ½ šolje pilećeg bujona sa malo soli
- 1 glavica karfiola, isečena na cvetove
- so i mleveni biber
- 8 malih listova karfiola (ili 2 velika, krupno iseckana)
- ¼ kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 230°C. U srednjoj šerpi pomešajte pileći bujon i karfiol; začinite solju i biberom. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu da lagano vri. Poklopite i kuvajte dok karfiol ne omekša, oko 20 minuta. U nekoliko tura ispasirajte karfiol dok ne postane gladak (po potrebi razredite bujonom).
U međuvremenu, na mali pleh stavite listove karfiola pomešane sa uljem; začinite solju i biberom. Pecite dok ne porumene i ne omekšaju, oko 10 minuta. Poslužite kao dekoraciju na supi.
Saveti za kupovinu karfiola:
Izaberite karfiol koji nema ni najmanji trag sumpornog, „prekuvanog kupusa“ mirisa. Glavice treba da budu teške i zbijene. Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana.
Bonus video:
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)