MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Posne prženice su idealan izbor kada želite topao doručak koji se priprema za samo nekoliko minuta. Hrskave spolja, mekane iznutra, savršeno se slažu sa ajvarom, posnim namazima i svežim povrćem.
Još jedna prednost? Mogu se pržiti na ulju ili peći u rerni, po vašoj želji.
Sastojci:
- 10 kriški bajatog hleba
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 4 kašike pšeničnog brašna
- 1 prstohvat praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 5 kašika senfa
- 250–300 ml mlake vode (po potrebi – smesa treba da bude malo ređa od smese za palačinke)
- Ulje za prženje ili malo ulja za podmazivanje pleha ako pečete u rerni
Priprema:
U većoj posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, so i biber. Dodajte senf, pa postepeno dolivajte mlaku vodu i mešajte dok ne dobijete glatku, ređu smesu - tekstura treba da bude slična smesi za palačinke.
Svaku krišku hleba umočite u smesu tako da bude dobro obložena sa obe strane. Ostavite je nekoliko sekundi da upije preliv.
U zagrejan tiganj sipajte tanki sloj ulja i pržite prženice 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Pleh lagano premažite uljem, poređajte prženice i pecite 10-12 minuta na 200 stepeni, uz okretanje na pola pečenja.
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili sezonsku salatu, savetuje Stvar Ukusa.
Bonus video:
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)