KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
Pesto od sremuša
Sastojci:
300 g sremuša
2 kašike svežeg parmezana
2 dl maslinovog ulja
3 kašike koštunjavih plodova (pinjola, pistaća, badema, oraha, golice)
1/2 kašičice soli
Priprema:
Sremuš dobro operite pa izblendirajte sa solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajte rendani parmezan i koštunjave plodove. Opet blendirajte. Ako je potrebno, dodajte još maslinovog ulja. Pesto držite u staklenim sterilisanim teglama. Možete ga koristiti kao namaz ili dodatak uz paste, meso ili salate.
SAVET Poseban šmek daće 1 kašičica senfa i malo limunovog soka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEGANSKI SOS ZA ŠPAGETE Jedite ga bez griže savesti!
Lako se sprema i odličnog je ukusa.
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POHOVANE ŠNICLE PRAVI RUČAK Svaki dan možete spremati preukusne posne pljeskavičice
Svima će se dopasti.
IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)