KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome

Alo.rs

20:45

Zdravi zalogaji 0

Idealan je za testenine.

pesto sos
pixabay

Pesto od sremuša

Sastojci:

300 g sremuša

2 kašike svežeg parmezana

2 dl maslinovog ulja

3 kašike koštunjavih plodova (pinjola, pistaća, badema, oraha, golice)

1/2 kašičice soli

Priprema:

Sremuš dobro operite pa izblendirajte sa solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajte rendani parmezan i koštunjave plodove. Opet blendirajte. Ako je potrebno, dodajte još maslinovog ulja. Pesto držite u staklenim sterilisanim teglama. Možete ga koristiti kao namaz ili dodatak uz paste, meso ili salate.

SAVET Poseban šmek daće 1 kašičica senfa i malo limunovog soka

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading