KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
Pesto od sremuša
Sastojci:
300 g sremuša
2 kašike svežeg parmezana
2 dl maslinovog ulja
3 kašike koštunjavih plodova (pinjola, pistaća, badema, oraha, golice)
1/2 kašičice soli
Priprema:
Sremuš dobro operite pa izblendirajte sa solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajte rendani parmezan i koštunjave plodove. Opet blendirajte. Ako je potrebno, dodajte još maslinovog ulja. Pesto držite u staklenim sterilisanim teglama. Možete ga koristiti kao namaz ili dodatak uz paste, meso ili salate.
SAVET Poseban šmek daće 1 kašičica senfa i malo limunovog soka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEGANSKI SOS ZA ŠPAGETE Jedite ga bez griže savesti!
Lako se sprema i odličnog je ukusa.
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POHOVANE ŠNICLE PRAVI RUČAK Svaki dan možete spremati preukusne posne pljeskavičice
Svima će se dopasti.
IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)