KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
Pesto od sremuša
Sastojci:
300 g sremuša
2 kašike svežeg parmezana
2 dl maslinovog ulja
3 kašike koštunjavih plodova (pinjola, pistaća, badema, oraha, golice)
1/2 kašičice soli
Priprema:
Sremuš dobro operite pa izblendirajte sa solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajte rendani parmezan i koštunjave plodove. Opet blendirajte. Ako je potrebno, dodajte još maslinovog ulja. Pesto držite u staklenim sterilisanim teglama. Možete ga koristiti kao namaz ili dodatak uz paste, meso ili salate.
SAVET Poseban šmek daće 1 kašičica senfa i malo limunovog soka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEGANSKI SOS ZA ŠPAGETE Jedite ga bez griže savesti!
Lako se sprema i odličnog je ukusa.
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POHOVANE ŠNICLE PRAVI RUČAK Svaki dan možete spremati preukusne posne pljeskavičice
Svima će se dopasti.
IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)