POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
Zapečena skuša sa povrćem
Sastojci (za 2 porcije):
2 skuše
2 krompira
1/2 tikvice
1 crvena paprika šilja
200 g šampinjona
2 čena belog luka
1/2 veze peršuna
ulje, so, biber
Priprema:
Smrznute skuše uglavnom nisu očišćene, tako da je potrebno da ih dobro očistite od iznutrica i da skinete crni sloj koji se nalazi na sredini. Ovo možete nožem pod mlazom vode. Operite dobro, jer ako taj crni sloj
ostane, skuša ume da bude gorka. Krompir oljuštite i isecite na kriške, a onda kuvajte 15 minuta u vodi, kako bi se istom brzinom ispekao, kao i ostalo povrće. Ostalo povrće operite i iseckajte po želji. Složite ga u pleh, dobro začinite solju, biberom i prelijte uljem, a preko povrća ušuškajte skuše. Peršun i beli luk sitno
isecite, pomešajte sa nekoliko kašika ulja, solju i biberom. Skuše napunite i prelijte ovim nadevom. Pecite na 200 stepeni nekih pola sata, ili dok skuše ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)