POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
Zapečena skuša sa povrćem
Sastojci (za 2 porcije):
2 skuše
2 krompira
1/2 tikvice
1 crvena paprika šilja
200 g šampinjona
2 čena belog luka
1/2 veze peršuna
ulje, so, biber
Priprema:
Smrznute skuše uglavnom nisu očišćene, tako da je potrebno da ih dobro očistite od iznutrica i da skinete crni sloj koji se nalazi na sredini. Ovo možete nožem pod mlazom vode. Operite dobro, jer ako taj crni sloj
ostane, skuša ume da bude gorka. Krompir oljuštite i isecite na kriške, a onda kuvajte 15 minuta u vodi, kako bi se istom brzinom ispekao, kao i ostalo povrće. Ostalo povrće operite i iseckajte po želji. Složite ga u pleh, dobro začinite solju, biberom i prelijte uljem, a preko povrća ušuškajte skuše. Peršun i beli luk sitno
isecite, pomešajte sa nekoliko kašika ulja, solju i biberom. Skuše napunite i prelijte ovim nadevom. Pecite na 200 stepeni nekih pola sata, ili dok skuše ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)