POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
Zapečena skuša sa povrćem
Sastojci (za 2 porcije):
2 skuše
2 krompira
1/2 tikvice
1 crvena paprika šilja
200 g šampinjona
2 čena belog luka
1/2 veze peršuna
ulje, so, biber
Priprema:
Smrznute skuše uglavnom nisu očišćene, tako da je potrebno da ih dobro očistite od iznutrica i da skinete crni sloj koji se nalazi na sredini. Ovo možete nožem pod mlazom vode. Operite dobro, jer ako taj crni sloj
ostane, skuša ume da bude gorka. Krompir oljuštite i isecite na kriške, a onda kuvajte 15 minuta u vodi, kako bi se istom brzinom ispekao, kao i ostalo povrće. Ostalo povrće operite i iseckajte po želji. Složite ga u pleh, dobro začinite solju, biberom i prelijte uljem, a preko povrća ušuškajte skuše. Peršun i beli luk sitno
isecite, pomešajte sa nekoliko kašika ulja, solju i biberom. Skuše napunite i prelijte ovim nadevom. Pecite na 200 stepeni nekih pola sata, ili dok skuše ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)