BEZ PRŽENJA U DUBOKOM ULJU Krofnice iz rerne, prosto savršene
Prave se duplo brže, a ukus je fantastičan
Sastojci:
- 40 gr svežeg kvasca
- 900 gr oštrog brašna + oko 100 gr za premesiti i oblikovati ( mekog )
- 4 cela jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 gr šećera + oko 150 da se uvaljaju krofnice
- 150 gr margarina + 100 za premazivanje
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac i staviti kašiku šećera i promešati.
U posudu staviti svo brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta.
Varjačom sjediniti testo.
Biće mekano i lepljivo ali tako treba.
Dobro izraditi varjačom.
Ostaviti da kisne sat vremena, da se udvostruči.
Kada je testo nakislo posuti brašnom radnu površinu, istresti testo i premesiti lagano i polako.
Posuti opet brašnom površinu i testo pa oklagijom razvući na debljinu 1 – 1,5 cm, pa manjom čašom umačući u brašno vaditi krofnice i slagati u pleh koji ste premazali onim drugim margarinom.
Od ove mere dobićete tri tepsije krofnica. Verujte da nije puno.
Ostaviti prvu tepsiju da kisne 15 minuta pa uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
E tek onda vaditi drugu turu krofnica, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili kad i prve.
Kada se rerna zagrejala a krofnice udvostručile stavite da se peku dok ne dobiju svetlo brapn boju.
Dok se peku otopite ostatak margarina i čim izvadite iz rerne krofnice odmah ih premaćite i uvaljajte u šećer i mešavinu šećera i cimeta. Ja lično volim ovu drugu kombinaciju.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
IZ KUHINJE NAŠIH MAJKI I BAKA Vašarske mekike, vazdušaste, mekane, jeftine, a svima prijaju
Ovo jeftino, jednostavno i brzo posluženje vraća u detinjstvo
SAČUVAJTE LETO U TEGLI Paradajz salata - savršena zimnica bez konzervansa
Zimnica se već priprema, a evo još jedne dobre ideje – paradajz salata u tegli koja će vam biti omiljena u zimskim danima. Možete da koristite bilo koju vrstu paradajza i uživajte u zimnici za koju vam ne treba konzervans
PUNJENE TIKVICE U SOSU OD PARADAJZA Starinsko, letnje jelo koje su pravile naše bake i prabake
Ukoliko želite da vam sos bude gušći, onda sa paradajz sosom pomešajte pelat
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)