SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
Čokoladni mus s ljutom papričicom
Sastojci:
300 g crne čokolade
4 jajeta
50 g šećera
4 vanilin-šećera
2 čili papričice
250 ml umućene slatke pavlake
Priprema:
Čokoladu otopite na pari. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Zatim umutite vanilin šećer i žumanca, te dodajte sitno seckane čili papričice. Zatim žumanca sa čili papričicama dodajte u istopljenu čokoladu. Izmešajte, a zatim dodajte belanca kašiku po kašiku. Kad ste dobili ujednačenu masu, dodajte i umućenu slatku pavlaku malo pomalo. Mus sipajte u čaše i ohladite pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)