Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
Osnovni recept za palačinke
Sastojci:
300 ml mleka
2 jaja
30 ml ulja
2 kašičice šećera
1 prstohvat soli
130 g glatkog brašna
ulje za pečenje
Priprema:
Pomešajte mleko i jaja. Dodajte ulje, brašno, so i šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte testo i ostavite da odstoji najmanje 20 minutaa može i u frižideru preko noći. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i nauljite ga. Uvek prvo mešajte testo pre nego što sipate mešavinu za palačinke na tiganj.
Sipajte kutlaču testa u vreli tiganj i tanko rasporedite smesu tako da pokrije dno tiganja. Uverite se da je testo raspoređeno što je moguće ravnomernije. Pecite palačinke dok ivice ne počnu da porumene i postanu hrskave. Okrenite palačinku i pecite je još 10-15 sekundi na drugoj strani. Pečene palačinke poređajte na tanjir, a zatim ih poslužite s omiljenim džemom ili namazom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.
U ove PALAČINKE OD SAMO DVA SASTOJKA umesto brašna ide povrće koje vam nikad ne bi palo na pamet a ukus je nikad bolji (VIDEO)
Čak i ako ne volite karfiol, ove sjajne palačinke će vam se sigurno dopasti! Savršene su da ih ponesete na posao ili izlet.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)