Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
Osnovni recept za palačinke
Sastojci:
300 ml mleka
2 jaja
30 ml ulja
2 kašičice šećera
1 prstohvat soli
130 g glatkog brašna
ulje za pečenje
Priprema:
Pomešajte mleko i jaja. Dodajte ulje, brašno, so i šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte testo i ostavite da odstoji najmanje 20 minutaa može i u frižideru preko noći. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i nauljite ga. Uvek prvo mešajte testo pre nego što sipate mešavinu za palačinke na tiganj.
Sipajte kutlaču testa u vreli tiganj i tanko rasporedite smesu tako da pokrije dno tiganja. Uverite se da je testo raspoređeno što je moguće ravnomernije. Pecite palačinke dok ivice ne počnu da porumene i postanu hrskave. Okrenite palačinku i pecite je još 10-15 sekundi na drugoj strani. Pečene palačinke poređajte na tanjir, a zatim ih poslužite s omiljenim džemom ili namazom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.
U ove PALAČINKE OD SAMO DVA SASTOJKA umesto brašna ide povrće koje vam nikad ne bi palo na pamet a ukus je nikad bolji (VIDEO)
Čak i ako ne volite karfiol, ove sjajne palačinke će vam se sigurno dopasti! Savršene su da ih ponesete na posao ili izlet.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJMEKŠE PALAČINKE Prosto će se topiti u ustima
Dodavanjem pola čaše ovog napitka osetićete ogromnu razliku:biće mekane kao duša, vazdušaste i sočne.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)