SUPER GRICKALICE Domaći slani štapići koji nestaju iz vangle za tren!
Pecivo koje se jednostavno pravi, a svima se dopada.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 g margarina
100 ml mleka
1 kesica suvog kvasca (10 g)
1 kašičica soli
3 kašike kisele pavlake
3 žumanca
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
po želji susam, kim, lan
Priprema:
Pomešati 200 g brašna, kvasac, so. Dodati mlako mleko, margarin sobne temperature, žumanca, kiselu pavlaku i izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti providnom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Na pobrašnjenoj podlozi razviti oklagijom u pravougaonik. Iseći štapiće željene širine i dužine. Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom, kimom, lanom – po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JOGURT ŠTAPIĆI SE SMAŽU U TRENU Spolja hrskavi i iznutra mekani, a prave se maltene sami
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA BELIM LUKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak uz šolju jogurta.
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)