Recept za starinski KOMISBROT sa suvim voćem iz nanine beležnice
Originalni recept za komisbrot se pravi s belancima koji preteknu, međutim u ovoj posnoj verziji koristimo akvafabu koja menja će odlično zameniti belanca.
Komisbrot
Sastojci:
200 ml akvafabe
200 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
100 g šećera u prahu
50 g kristal-šećera
50 g oraha
50 g lešnika
50 g suvog grožđa
ulje
Priprema:
Mikserom umutite akvafabu da postane kao šne od belanaca. Dodajte postepeno sve tri vrste šećera da dok se ne istopi. Postepeno sipajte 40 ml ulja, brašno i prašak za pecivo, ne gaseći mikser. Bitno je da nema grudvica. Iseckane orahe i lešnike ispecite na suvom plehu u rerni. Ubacite ih zajedno sa suvim grožđem u testo. Dobijeno testo ulijte u kalup s pek-papirom ili brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 15-20 minuta.
NAPOMENA Akvafaba je voda preostala od kuvanja leblebija koja se zbog svog neutralnog ukusa i mirisa koristi kao zamena za jaja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)