BRZI STARINSKI SLATKIŠ Bundevara po bakinom receptu vraća u detinjstvo
Ovom pitom možete da se zasladite i ako postite.
Sastojci:
500 g kora za pitu
800 g očišćene bundeve
100 ml ulja
100 g šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Bundevu izrendajte na krupno, dodajte šećer, cimet i izmešajte. Uzmite tri kore, poprskajte gornju uljem i nafilujte mešavinom od bundeve, pa urolajte. Ređajte u pleh koji ste podmazali uljem. Ponovite isto dok ne potrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
DOMAĆA BUNDEVARA ZBOK KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Nema joj ravne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BUNDEVARA SA CIMETOM MIRIŠE NA JESEN Spolja hrskava a iznutra kremasta, prste da poližete
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)