UNESITE MIRIS HARMONIJE U DOM Slani mafini sa tikvicama i krompirom su super predlog za doručak
Priprema je vrlo jednostavna, a kako su popularni u celom svetu, svaka zemlja ima neki svoj trik sastojak koji im dodatno poboljšava ukus
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 veliki krompir
- 3 kašike griza
- 50 ml mleka
- peršun
- mirođija
- 50 g tvrdog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 jajeta
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice i krompir oljuštite, pa izrendajte. Procedite višak vode, pa dodajte griz, mleko, seckani peršun i mirođiju, rendani sir, maslinovo ulje, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)