BABINA ČORBA od kiselog kupusa s pečurkama PRAVI SE NA VODI a držaće vas sitim celog dana
Na Veliki petak se posti na vodi a ova zasitna čorba će vam pomoći da ne osetite glad tokom celog dana.
Čorba od kiselog kupusa s pečurkama
Sastojci:
500 g kiselog kupusa
1 l rasola
200 g pečuraka
1 crni luk
3 manja krompira
2 šargarepe
1 koren peršuna
2 lovorova lista
5 čenova belog luka
2 paradajza
3 suve paprike
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
1/2 veze peršuna
so, biber
Priprema:
Kupus izvadite iz rasola, iseckajte pa vratite. Dodajte sitno seckano povrće sem paprika i belog luka. Njih dodajte na samom kraju. Podesite so po ukusu u zavisnosti od kiselosti kupusa. Na samom kraju u malo vode razmutite brašno i mlevenu papriku da nema grudvica i ubacite zapršku u kupus. Pospite sitno seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)