NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPEJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Dobićete veliku količinu kiflica, pa ostatak spakujte u plastičnu kutiju sa poklopcem i sutradan ih možete nositi na posao, a deca u školu za užinu.
Sastojci:
600 g mekog brašna
200 ml mleka
30 g svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 čaša kisele pavlake (180 g)
1 prašak za pecivo
Za punjenje:
Sir, šunka, ajvar (po želji)
Za premazivanje:
1 jaje za premazivanje
Za posipanje:
Susam ili kim
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvasac, promešati i ostaviti da nadođe. U posudu staviti svo brašno, prašak za pecivo, so i rukom promešati. Dodati kiselu pavlaku i ulje. Sipati nadošao kvasac i umesiti testo. Po potrebi dodati još malo brašna da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na 2 jednaka dela. Oklagijom ih razvući u krugove prečnika oko 50 cm i iseći na 16 delova. Na početak dužeg dela staviti malo sira ili komadić šunka (a možete oba) i uviti u kiflicu. Slagati ih u pleh obložen pek papirom. Količina koja se dobije je za 2 pleha. Umutiti jaje, premazati kiflice i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora, savršeno krckave, a na stolu su za 30 minuta!
Odličan doručak ili večera, a svima uspevaju.
NAJMEKŠE KIFLICE SA KREMOM Snežana Marjanović iz Užica otkriva tajnu vazdušastog testa
Snežana vam otkriva tajnu slatkih kiflica koje se tope u ustima i sigurno uspevaju.
TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)