NAJUKUSNIJA PITA SA JUGA SRBIJE Kiselu banicu iz PIROTA morate probati1
Najjednostavniji recept za čuvenu pitu.
Pirotska kisela banica
Sastojci:
700-800 g brašna
1 kocka svežeg kvasca
1 kašika masti za testo (može i ulje)
200 g kravljeg sira
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, kvasca i mlake vode tako da se odvaja od zidova posude. Ostaviti testo na toplom
mestu i čekati da naraste (oko 30-35 minuta). Blago izručiti testo na brašnom posutu površinu, razmesiti i podeliti na 6-7 jufki. Svaku jufkicu razvući oklagijom na veličinu tepsije u kojoj će se peći, stavljati u tepsiju, preko nje staviti istopljenu mast ili ulje i izmrviti sir. Na poslednju ne stavljati ništa, a testo se nožem iseče na veće kocke i ostavi da još malo naraste. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko 45-50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)