LISNATO I MEKANO Mini pecivo sa sirom je savršeno posluženje za sve prilike
Bolje je nego iz pekare.
Sastojci:
Za testo:
700 g mekog brašna
200 ml toplog mleka
200 ml vode
100 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
500 g sitnog sira
1 belance
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer, toplo mleko, kašičicu brašna, promešajte i ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U činiju stavite brašno i so, zatim vodu, 70 ml ulja i nadošli kvasac. Izmešajte varjačom pa rukom umesite testo. Dodajte 30 ml ulja i mesite da se sjedini sa testom. Podelite testo na 12 delova i svaki oblikujte u lopticu. Pouljite radnu površinu i poređajte ih, premažite s malo ulja, stavite preko kesu i ostavite 30 minuta da narastu. Nadev: Pomešajte sir, belance i so.
Jednu po jednu kuglicu rastanjite oklagijom na dužinu 30 cm. Nanesite uz ivicu kašiku nadeva i urolajte kao kobasicu. Slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite 30 minuta. Isecite na komade veličine zalogaja. Pomešajte žumance i mleko i premažite ih. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)