SPECIJALITET IZ ZLATIBORSKOG KRAJA Heljdopita je toliko ukusna da ćete je stalno spremati za doručak
Slojevita i ukusna.
Heljdopita
Sastojci:
Za palačinke:
3 jajeta
2 kašike ulja
150 g brašna od heljde
300 g belog brašna
500 ml vode
1 kašičica soli
Za fil:
300 g mladog sira
100 g mladog kajmaka
2 jajeta
pola kašičice soli
Priprema:
Testo za palačinke: jaja, so i ulje umutiti. Dodati polovinu vode i heljdino brašno, promešati, dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke. Fil: mladi sir izgnječiti, dodati kajmak i promešati. Dodati so i umućena jaja. Tepsiju podmazati, pa staviti jednu palačinku i dve kašike fila. Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom. Poslednju palačinku premazati sa kašikom
fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)