BAKINE KIFLICE Ekspresno su gotove, a univerzalne, mogu biti i slane i slatke!
Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kiflice.
Sastojci:
600 g brašna
30 g svežeg kvasca
4 jaja + 1 za premazivanje
60 g masti
50 ml ulja
200 ml mleka
40 g šećera
1 kašičica soli
Nadev po izboru
Priprema:
U brašnu napravite rupu, dodajte mleko, rastopljenu mast, so i šećer, jaja i izdrobite kvasac. Umesite meko testo, dodajući brašno. Ostavite da stoji 5 minuta pa ga rastanjite oklagijom u oblik kruga. Isecite na 6 trouglova i namažite uljem. Na početak stavite džem ili sir. Napravite kiflice i poređajte ih u nauljenu tepsiju. Ostavite 30 minuta da odstoje. Namažite ih umućenim jajetom. Stavite u zagrejanu rernu na 140 stepeni i pojačajte na 200 stepeni. Pecite 15 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)